Banner

Pričaonica

Latest Message: 3 years, 10 months ago
  • spiritual : "Da, Gospode, Bože, Svevladaru! Istiniti su i pravedni sudovi tvoji!"
  • spiritual : "Ali Bog koji je bogat milosrđem – iz svoje velike ljubavi kojom nas je ljubio – nas, koji smo bili mrtvi zbog grijeha, s Kristom oživi – milošću ste spašeni! – s Njim nas i uskrisi i s Njim postavi na nebesima, u Kristu Isusu, da u vjekovima koji nadolaze pokaže izvanredno bogatstvo svoje milosti dobrotom prema nama u Kristu Isusu. Da, milošću ste spašeni – po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji! To ne dolazi od djelâ, da se tko ne bi hvalisao."
  • Sabolek : bog s Vama
  • spiritual : Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti!
  • spiritual : Ne boj se jer Ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer Ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.
  • spiritual : “Ponizite se dakle pod silnu ruku Božju, da vas povisi kad dođe vrijeme. Sve svoje brige bacite na Nj, jer se On brine za vas.”
  • spiritual : Ljubav Jahvina vječna je nad onima što Ga se boje
  • spiritual : "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"
  • spiritual : ‘Koji dolazi k meni neću ga istjerati napolje’ (Ivan 6:37)
  • spiritual : 'Što god moleći pitate, vjerujte da ste to već primili i bit će vam.'

Only registered users are allowed to post

Naši prijatelji

Svakog mjeseca nagradjujemo Biblijom najljepsu pricu inspiriranu biblijskim tekstovima!

Home Novosti Kršćani samo po imenu
Kršćani samo po imenu PDF Print E-mail
Vjerske knjige
Written by spiritual   
Saturday, 30 June 2012 21:49

Mnogi prihvaćaju evanđelje više kao spas od patnja nego kao oslobođenje od grijeha. Jedno vrijeme se raduju jer misle da će ih religija osloboditi teškoća i iskušenja. I dok im ide dobro u životu, naizgled su postojani kršćani, ali kad zapadnu u vatrenu kušnju, odmah klonu. Nisu u stanju podnijeti nevolje za Krista. Kad im Božja riječ ukaže na neki njihov omiljeni grijeh ili traži od njih odricanje i žrtvu, osjećaju se pogođenima. Korijenito promijeniti život za njih bi bio prevelik napor. Gledaju samo na trenutne nevolje i iskušenja, a gube iz vida vječne stvari. Spremni su reći, poput učenika koji su napustili Isusa: "Tvrd je ovo govor. Tko ga može slušati?" Ivan 6:60. (47)

Ima mnogo ljudi koji tvrde da služe Bogu, ali Ga nisu spoznali kroz vlastito iskustvo. Njihova želja da Mu služe osniva se na njihovoj vlastitoj sklonosti, a ne na dubokom uvjerenju pod utjecajem Svetoga Duha. Njihov život nije u skladu s Božjim zakonom. Govore da prihvaćaju Krista kao svog Spasitelja, ali ne vjeruju da će im On dati silu da pobijede svoje grijehe. Nemaju osoban odnos sa živim Spasiteljem, a njihov karakter pun je naslijeđenih i stečenih mana.

Jedno je općenito prihvatiti silu Svetoga Duha, ali je prihvatiti Njegovo djelovanje, koje kori grijeh i poziva na kajanje, nešto sasvim drugo. Mnogi se osjećaju odvojenima od Boga i svjesni su da robuju vlastitim sklonostima i grijehu; pokušavaju se popraviti i promijeniti, ali nisu razapeli sami sebe. Ne predaju se potpuno u Kristove ruke težeći za božanskom silom da bi mogli vršiti Njegovu volju. Nisu spremni dopustiti da budu preoblikovani prema božanskom obličju. Priznaju svoju nesavršenost općenito, ali ne napuštaju svoje sasvim određene grijehe, a sa svakim lošim postupkom sebična priroda sve više jača.

Jedina je nada za te duše da priznaju sami sebi istinitost Kristovih riječi upućenih Nikodemu: "Treba da se odozgo rodite." "Tko se odozgo ne rodi, taj ne može vidjeti kraljevstva Božjega." Ivan 3:7, 3.

Istinska svetost je potpuna predaja Božjoj službi. To je uvjet pravog kršćanskog života. Krist traži bezuvjetnu predanost i nepodijeljenu službu. On traži cijelo srce, duh, dušu i snagu. Ne smije se ugađati samome sebi. Tko živi sebi, nije kršćanin. (48)

Ljubav mora biti načelo po kojemu radimo. Ljubav je vodeće načelo Božje vladavine na Nebu i na Zemlji te stoga mora biti temeljno načelo kršćaninova karaktera. Samo ga ljubav može učiniti i održati postojanim, samo ga ona može osposobiti da opstane u teškoćama i iskušenjima.

A ta će se ljubav otkriti u žrtvi. Plan spasenja osnovan je na žrtvi – žrtvi koja je bila neizmjerno velika i duboka. Krist je za nas dao sve, pa stoga i oni koji prihvate Krista moraju biti spremni sve žrtvovati za svog Otkupitelja. Njegova čast i Njegova slava moraju nam biti na prvome mjestu.

Ako ljubimo Isusa, rado ćemo živjeti za Njega, prinositi mu svoje darove zahvalnosti i raditi za Njega. Rad za Njega neće nam biti težak. Podnosit ćemo radi Njega patnje, nevolje i žrtve. Zajedno s Njim osjećat ćemo žarku želju za spašavanjem čovječanstva i istu nježnu čežnju za dušama koju je Isus osjećao. (49)

To je prava Kristova religija. Sve što je manje od toga obična je obmana. Ni jednu dušu neće spasiti samo teorija istine ili tvrdnja da smo Kristovi sljedbenici. Ako nismo potpuno Kristovi, onda Mu ne pripadamo. Polovičan kršćanski život čini ljude slabima u njihovim nastojanjima i nepostojanim u željama. Čovjek koji pokušava služiti i samome sebi i Kristu, postaje nalik sjemenu koje pada na kamenito tlo i neće se održati kad na njega naiđu iskušenja.


E. G. White: Christ`s object lessons, 1900.

 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2018 Sveto pismo - Biblija. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Joomla themes
Joomla themes created by Lonex.
Čitam Bibliju...
 

Tko je online

We have 34 guests online