Banner

Pričaonica

Latest Message: 3 years, 10 months ago
  • spiritual : "Da, Gospode, Bože, Svevladaru! Istiniti su i pravedni sudovi tvoji!"
  • spiritual : "Ali Bog koji je bogat milosrđem – iz svoje velike ljubavi kojom nas je ljubio – nas, koji smo bili mrtvi zbog grijeha, s Kristom oživi – milošću ste spašeni! – s Njim nas i uskrisi i s Njim postavi na nebesima, u Kristu Isusu, da u vjekovima koji nadolaze pokaže izvanredno bogatstvo svoje milosti dobrotom prema nama u Kristu Isusu. Da, milošću ste spašeni – po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji! To ne dolazi od djelâ, da se tko ne bi hvalisao."
  • Sabolek : bog s Vama
  • spiritual : Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti!
  • spiritual : Ne boj se jer Ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer Ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.
  • spiritual : “Ponizite se dakle pod silnu ruku Božju, da vas povisi kad dođe vrijeme. Sve svoje brige bacite na Nj, jer se On brine za vas.”
  • spiritual : Ljubav Jahvina vječna je nad onima što Ga se boje
  • spiritual : "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"
  • spiritual : ‘Koji dolazi k meni neću ga istjerati napolje’ (Ivan 6:37)
  • spiritual : 'Što god moleći pitate, vjerujte da ste to već primili i bit će vam.'

Only registered users are allowed to post

Naši prijatelji

Svakog mjeseca nagradjujemo Biblijom najljepsu pricu inspiriranu biblijskim tekstovima!

Home Novosti Isus i znanost
Isus i znanost PDF Print E-mail
Vjerske knjige
Written by spiritual   
Saturday, 30 June 2012 21:37

Božanska mudrost i neizmjerno sveznanje jasno su otkriveni kroz stvari koje je Bog stvorio. Preko prirode i svakodnevnih životnih situacija ljudi su poučavani o Bogu. "Njegova se nevidljiva svojstva, Njegova vječna moć i božanstvo, promatrana po njihovim djelima, opažaju od postanka svijeta." Rimljanima 1:20.

U Spasiteljevu učenju kroz usporedbe može se vidjeti što je to zapravo "više obrazovanje." Krist je mogao otkriti ljudima najveće znanstvene spoznaje. Mogao je otkriti zapečaćene tajne koje su zahtijevale mnoga stoljeća mukotrpna proučavanja da bi se proniknule. Mogao je dati neke naznake u znanstvenom području koje bi poticale ljude na razmišljanje i dovodile do novih izuma sve do kraja vremena. No On to nije učinio. Spasitelj nije rekao ništa da bi zadovoljio ljudsku radoznalost ili slavoljublje i time im pružio priliku za postizanje svjetske veličine. U svim svojim poukama dovodio je čovjekov um u dodir s umom Beskonačnoga. Nije upućivao ljude da proučavaju ljudske teorije o Bogu, Njegovoj Riječi ili Njegovim djelima. Učio ih je da promatraju Boga kako je otkriven u Njegovim djelima, Njegovoj riječi i Njegovoj providnosti.

Krist se nije zadržavao na apstraktnim teorijama, već je iznosio ono što je bilo bitno za razvoj karaktera i što bi moglo uvećati čovjekovu sposobnost da spozna Boga, a time uvećati i njegovu sposobnost da čini dobro. Govorio je ljudima o onim istinama po kojima se trebaju vladati u svakodnevnom životu i koje će biti temelj za vječni život.


W. G. White: Christ's Object Lessons, 1900.

 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2018 Sveto pismo - Biblija. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Joomla themes
Joomla themes created by Lonex.
Čitam Bibliju...
 

Tko je online

We have 34 guests online