Banner

Pričaonica

Latest Message: 3 years, 10 months ago
  • spiritual : "Da, Gospode, Bože, Svevladaru! Istiniti su i pravedni sudovi tvoji!"
  • spiritual : "Ali Bog koji je bogat milosrđem – iz svoje velike ljubavi kojom nas je ljubio – nas, koji smo bili mrtvi zbog grijeha, s Kristom oživi – milošću ste spašeni! – s Njim nas i uskrisi i s Njim postavi na nebesima, u Kristu Isusu, da u vjekovima koji nadolaze pokaže izvanredno bogatstvo svoje milosti dobrotom prema nama u Kristu Isusu. Da, milošću ste spašeni – po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji! To ne dolazi od djelâ, da se tko ne bi hvalisao."
  • Sabolek : bog s Vama
  • spiritual : Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti!
  • spiritual : Ne boj se jer Ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer Ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.
  • spiritual : “Ponizite se dakle pod silnu ruku Božju, da vas povisi kad dođe vrijeme. Sve svoje brige bacite na Nj, jer se On brine za vas.”
  • spiritual : Ljubav Jahvina vječna je nad onima što Ga se boje
  • spiritual : "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"
  • spiritual : ‘Koji dolazi k meni neću ga istjerati napolje’ (Ivan 6:37)
  • spiritual : 'Što god moleći pitate, vjerujte da ste to već primili i bit će vam.'

Only registered users are allowed to post

Naši prijatelji

Svakog mjeseca nagradjujemo Biblijom najljepsu pricu inspiriranu biblijskim tekstovima!

Knjiga Postanka PDF Print E-mail
Written by Jagoda   
Tuesday, 10 February 2015 21:41

(Post 1, 1-31)

Ovaj tekst je izvještaj o Božjem stvaranju svijeta. On nije stvorio svijet odjednom nego postepeno – svaki dan jedan dio, od jednostavnijeg prema složenijem. Upravo onako i onim redom kako nas znanstvenici uče da je svijet nastajao.

Prije oko dvije i pol tisuće godina kad je pisana Knjiga Postanka nije bilo današnjih znanstvenih i tehničkih dostignuća ali vidimo da nas i ona uči da je Zemlja i sve na njoj nastajalo istim redom kao što nas to uči moderna znanost. Najprije su postojali samo nebo i zemlja.

„Zemlja bijaše pusta i prazna; tama se prostirala nad bezdanom, i Duh Božji lebdio je nad vodama.

I reče Bog: „Neka bude svjetlost!““

I tako su nastali dan i noć. Zatim se odijelilo kopno od vode. Zatim je na kopnu niklo bilje. Nakon toga su nastale ribe i ptice, pa ostale životinje i kao vrhunac stvaranja – čovjek.

 

Ne uči li nas moderna znanost da je svijet nastajao i priroda se razvijala upravo tim redoslijedom? Znanstvenici samo otkrivaju ono što u Starom zavjetu piše več od davnina. Jedino u čemu se znanstvenici ne slažu s bibličarima je vrijeme stvaranja. Znanstvenici tvrde da nije moguće da je sve to stvoreno u samo šest dana. A onda se javljaju neki drugi znanstvenici koji kažu da je vrijeme relativan pojam. Kažu da je svijet nastao u šest etapa a mi to možemo zvati kako hoćemo – etape, epohe ili – dani.

 

Nakon svakog pojedinog stvaranja Bog bi pogledao na svoje djelo i zaključio da je dobro to što je stvorio. Ali zar je uopće moguće da bi Bog stvorio nešto što nije dobro? Naravno da nije. Zašto onda starozavjetni pisac tako piše? Zato da nam kaže, ne vidje Bog da je dobro, nego VIDI TI DA JE DOBRO!

Last Updated on Friday, 13 February 2015 18:16
 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2018 Sveto pismo - Biblija. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Joomla themes
Joomla themes created by Lonex.
Čitam Bibliju...
 

Tko je online

We have 43 guests online