Lidija Ivanek: Posebna poruka
Banner

Pričaonica

Latest Message: 4 days, 4 hours ago
  • lulljdto : also that we would do with no. your quite. excellent idea. rather superb concept and it is duly
  • lulljdto : i do not see your logic.
  • lulljdto : certainly is not current. it is equivalent to it.
  • Archivea73 : dr farin man foro Fine write ups, Thank you.
  • Archivea73 : fenix ground zero ingredienser You have made your stand quite clearly!.
  • Mistlytuckda : Maintain a blog journal and date it. Write about something you want — writer's block, your hopes, your fears, or anything else that comes to thoughts. Deeper!
  • spiritual : "Da, Gospode, Bože, Svevladaru! Istiniti su i pravedni sudovi tvoji!"
  • spiritual : "Ali Bog koji je bogat milosrđem – iz svoje velike ljubavi kojom nas je ljubio – nas, koji smo bili mrtvi zbog grijeha, s Kristom oživi – milošću ste spašeni! – s Njim nas i uskrisi i s Njim postavi na nebesima, u Kristu Isusu, da u vjekovima koji nadolaze pokaže izvanredno bogatstvo svoje milosti dobrotom prema nama u Kristu Isusu. Da, milošću ste spašeni – po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji! To ne dolazi od djelâ, da se tko ne bi hvalisao."
  • Sabolek : bog s Vama
  • spiritual : Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti!

Only registered users are allowed to post

Naši prijatelji

Svakog mjeseca nagradjujemo Biblijom najljepsu pricu inspiriranu biblijskim tekstovima!

Home Duhovnost Duhovna razmišljanja Lidija Ivanek: Posebna poruka
Lidija Ivanek: Posebna poruka PDF Print E-mail
Written by spiritual   
Saturday, 25 August 2012 22:10

Neki od vas se upravo sada bore sa svojim emocijama, svojom ljutnjom, plačem, ljubomorom, pohlepom, požudom... Vi koji ovo čitate, možda ste obraćeni. Možda poznajete Isusa, a ipak se mučite u tijelu. Ovo je poruka za vas.

Isus je odnio naš grijeh na križ kako mi ne bi platili zasluženu nam kaznu. Više nismo pod osudom.

Pavao nam govori da "Sve možemo u onome koji nam daje snagu" u Filipljanima 4,13

Mi nismo stvoreni kao emotivno biće na prvom mjestu. Stvoreni smo na sliku Božju. Kako? Naš lik nije prvo tjelesno biće, stvoreno na sliku Božju, već je naš unutarnji čovjek. Naš duh je stvoren kao Duh Božji. Što znači da smo prvo i prije svega duh, a onda tijelo. Tijelom vladaju emocije i razum. Zato nam i govori dalje Riječ: "Dozvolite Duhu da obnovi vaš um (misli i stavove) ...) Efežanima 4,23

Rimljanima 12,2 upozorava "Ne prilagođujte se obrascima svijeta, nego budite (trajno, stalno) oblikovani (mijenjani) u svom umu. Tada ćete biti sposobni probati i vidjeti što jest Božja volja – Njegova dobra, ugodna i savršena volja."


Shvaćate li?


Um kontrolira tijelo, ali ima nedostatke. Um neće imati snagu ako nije obnovljen u Božjoj riječi i oblikovan u Duhu. Naš duh može sve u onome koji mu daje snagu, Isusu Kristu. Jer Isus je za nas sve već postigao na križu.

Da pojednostavim, naša volja mora se dobrovoljno podvrći Božjoj.

Kada nas "krene" ispad emocija za koje znamo da nisu dobre, da njihov rezultat i krajnji ishod vodi ka' ranjavanju drugih osoba oko nas, mi tada svojevoljno kažemo u umu nešto poput ovog: A ne! Stop! Isus je rekao da je na križu s Njim umrla moja ljutnja ili ... (tu stavite emociju koja vas razdire). Ja vjerujem svome Bogu i svoj um podvrgavam tome vjerovanju.

Jer piše: "Po njegovim smo ranama iscijeljeni", što nam govori prorok Izaija 53,4-5;"A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna - radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše."


Znači, završeno, učinjeno. Isus nam je dao slobodu biranja. Slobodu da odaberemo ono što je već učinjeno ili da se i dalje sami nosimo sa svojim karakterima, svojim emocijama koje eksplodiraju kad se sjete, svojim naglim i brzopletim odlukama (zbog kojih kasnije žalimo), svojim rastrganima snima, jer žudimo kao kralj David za tuđom ženom, ili što god da vas sada razdire... sve je moguće onom koji vjeruje.


Zato sam i rekla, ovo je poruka za one koji poznaju Isusa Krista. One koji su donijeli odluku da svoj život ne žele dalje živjeti bez Boga.

"Mi dalje ne idemo, ako Bože ti nisi s nama" – rekao je Mojsije u Izlasku 33,15

To je to.

Ja bez Boga ne idem.

Znajući da to znači ostavljanje za sobom svog starog života. Vi niste više vi, već novo stvorenje. Umrli ste zajedno s Kristom na križu i uskrsli u novi život. Znajući da će od tog trenutka Isus poslati Duha Svetog da zajedno s mojim duhom živi u mom tijelu (jer to nam govori Galaćanima 4,6 "A jer ste sinovi, posla Bog Duha Sina svojega u srca vaša, koji vapije: "Aba, Oče!").

Odluka.

Sve stvari su moguće ako ste voljni donjeti odluku.

Odluka koga ćemo slušati, kome vjerovati, koga slijediti. Sila i snaga je u Boga, Stvoritelja svega oko i u nama.

Hoćete li se i dalje mučiti sami ili ćete svoju volju podvrći Božjoj pa da vidite što jeste Njegova savršena i najbolja volja? Mogli bi se jako iznenaditi, jer naš um teško može doseći sva bogatstva koje Bog ima za nas.

 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2018 Sveto pismo - Biblija. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Joomla themes
Joomla themes created by Lonex.
Čitam Bibliju...
 

Tko je online

We have 10 guests online