Banner

Pričaonica

Latest Message: 3 years, 9 months ago
  • spiritual : "Da, Gospode, Bože, Svevladaru! Istiniti su i pravedni sudovi tvoji!"
  • spiritual : "Ali Bog koji je bogat milosrđem – iz svoje velike ljubavi kojom nas je ljubio – nas, koji smo bili mrtvi zbog grijeha, s Kristom oživi – milošću ste spašeni! – s Njim nas i uskrisi i s Njim postavi na nebesima, u Kristu Isusu, da u vjekovima koji nadolaze pokaže izvanredno bogatstvo svoje milosti dobrotom prema nama u Kristu Isusu. Da, milošću ste spašeni – po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji! To ne dolazi od djelâ, da se tko ne bi hvalisao."
  • Sabolek : bog s Vama
  • spiritual : Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti!
  • spiritual : Ne boj se jer Ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer Ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.
  • spiritual : “Ponizite se dakle pod silnu ruku Božju, da vas povisi kad dođe vrijeme. Sve svoje brige bacite na Nj, jer se On brine za vas.”
  • spiritual : Ljubav Jahvina vječna je nad onima što Ga se boje
  • spiritual : "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"
  • spiritual : ‘Koji dolazi k meni neću ga istjerati napolje’ (Ivan 6:37)
  • spiritual : 'Što god moleći pitate, vjerujte da ste to već primili i bit će vam.'

Only registered users are allowed to post

Naši prijatelji

Svakog mjeseca nagradjujemo Biblijom najljepsu pricu inspiriranu biblijskim tekstovima!

Home Biblija Biblijske priče Priroda govori o Bogu
Priroda govori o Bogu PDF Print E-mail
Written by spiritual   
Saturday, 30 June 2012 20:49

Priroda govori o Bogu

 

"Sve ovo je Isus govorio u usporedbama mnoštvu naroda, … kako bi se ispunilo što je rečeno preko proroka koji govori: 'Otvorit ću svoja usta u usporedbama; izgovorit ću što je bilo sakriveno od utemeljenja svijeta.'" Matej 13:34, 35. Prirodne stvari bile su sredstvo preko kojega je govorio o duhovnome. Stvari iz prirode i iz životnog iskustva Njegovih slušatelja bile su povezane s istinama pisane Riječi. I tako, vodeći od prirodnoga k duhovnome kraljevstvu, Kristove su usporedbe veza u lancu istine koja povezuje čovjeka s Bogom, a Zemlju s Nebom.


U svojim poukama iz prirode Krist je govorio o stvarima koje su napravile Njegove vlastite ruke i koje su imale ona svojstva i silu koju im je On sâm dao. U svojoj prvobitnoj savršenosti sve što je stvoreno bilo je izraz Božje misli. Za Adamu i Evu, u njihovu rajskom domu, priroda je bila puna spoznaje Boga, puna božanske pouke. Mudrost je govorila oku i prihvaćala se u srce, jer su saobraćali s Bogom kroz djela koja je stvorio. No čim je sveti par prekršio zakon Svevišnjega, s lica prirode nestalo je sjaja koji dolazi od Božjeg lica. Zemlja je sada iskvarena i okaljana grijehom. Pa ipak, premda je u takvom stanju, još uvijek je na njoj ostalo mnogo toga lijepoga. Božje zorne pouke nisu izbrisane; priroda, ako je ispravno shvatimo, govori nam o svome Stvoritelju."


 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2018 Sveto pismo - Biblija. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Joomla themes
Joomla themes created by Lonex.
Čitam Bibliju...
 

Tko je online

We have 44 guests online