Banner

Pričaonica

Latest Message: 3 years, 9 months ago
  • spiritual : "Da, Gospode, Bože, Svevladaru! Istiniti su i pravedni sudovi tvoji!"
  • spiritual : "Ali Bog koji je bogat milosrđem – iz svoje velike ljubavi kojom nas je ljubio – nas, koji smo bili mrtvi zbog grijeha, s Kristom oživi – milošću ste spašeni! – s Njim nas i uskrisi i s Njim postavi na nebesima, u Kristu Isusu, da u vjekovima koji nadolaze pokaže izvanredno bogatstvo svoje milosti dobrotom prema nama u Kristu Isusu. Da, milošću ste spašeni – po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji! To ne dolazi od djelâ, da se tko ne bi hvalisao."
  • Sabolek : bog s Vama
  • spiritual : Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti!
  • spiritual : Ne boj se jer Ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer Ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.
  • spiritual : “Ponizite se dakle pod silnu ruku Božju, da vas povisi kad dođe vrijeme. Sve svoje brige bacite na Nj, jer se On brine za vas.”
  • spiritual : Ljubav Jahvina vječna je nad onima što Ga se boje
  • spiritual : "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"
  • spiritual : ‘Koji dolazi k meni neću ga istjerati napolje’ (Ivan 6:37)
  • spiritual : 'Što god moleći pitate, vjerujte da ste to već primili i bit će vam.'

Only registered users are allowed to post

Naši prijatelji

Svakog mjeseca nagradjujemo Biblijom najljepsu pricu inspiriranu biblijskim tekstovima!

Home Biblija Biblijske priče Skriveno blago
Skriveno blago PDF Print E-mail
Written by spiritual   
Saturday, 30 June 2012 20:39

"S kraljevstvom je nebeskim kao s blagom što skriveno leži u polju. Kad ga netko pronađe, sakrije ga te, pun radosti, ode da proda sve što ima i kupi ono polje." Matej 13:44
U staro doba često se događalo da ljudi sakriju svoje blago u zemlju. Krađe i razbojstva bili su učestale pojave. Kad god bi došlo do promjene vlasti, oni koji su imali veliku imovinu mogli su očekivati da će morati platiti visoki porez. Osim toga zemlja je neprestano bila u opasnosti od pljačkaških horda. Bogataši su stoga pokušavali spasiti svoje blago tako što će ga sakriti, a najsigurnijim im se činilo zakopati ga u zemlju. No često bi se dogodilo da to skrovište ostane zaboravljeno - bilo zato što je vlasnik umro, bilo zato što je bio utamničen ili prognan iz zemlje te na taj način prisilno odvojen od svog blaga – pa je blago, koje je netko s toliko muke pokušao sakriti, bilo prepušteno slučajnom nalazniku. U Kristovo doba nije bilo ništa neobično na napuštenom zemljištu pronaći stari novac ili pak zlatni i srebrni nakit.
Neki čovjek, primjerice, zakupi zemljište da ga obrađuje, i dok ore polje plugom koji vuku volovi, iskopa zakopano blago. Otkrivši ga, shvati da bi se mogao obogatiti, pa ponovno zakopa blago, vrati se kući i proda sve što ima da bi mogao kupiti polje na kome je našao blago. Njegova obitelj i susjedi misle kako je poludio jer ne vide nikakvu vrijednost u napuštenom zemljištu. No taj čovjek zna što radi; čim je stekao pravo vlasništva nad poljem, pažljivo ga je pretražio kako bi našao blago koje si je tom kupnjom osigurao. (103)
Ova priča zorno prikazuje vrijednost nebeskog blaga te kakav napor treba uložiti da ga se stekne. Čovjek koji je našao blago u polju bio je spreman odreći se svega što ima i uložiti velik trud kako bi osigurao skriveno blago. I onome tko nađe nebesko blago nikakav trud neće biti prevelik, ni jedna žrtva preteška da stekne blago istine.
U Isusovoj priči polje s blagom predstavlja Sveto pismo, a blago predstavlja evanđelje. Ni cijela zemlja nije toliko protkana zlatnim žilama ni ispunjena dragocjenostima kao što je to Božja riječ.

Iz knjige E. G. White: Christ's Object Lessons, 1900 god.

 

Add comment


Security code
Refresh

Copyright © 2018 Sveto pismo - Biblija. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License. Joomla themes
Joomla themes created by Lonex.
Čitam Bibliju...
 

Tko je online

We have 45 guests online